15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
energie besparen met zonnepanelen

Alles over energie besparen met zonnepanelen

Weet jij hoeveel energie je kunt besparen door te kiezen voor zonnepanelen? Dit is iets wat je van tevoren kunt berekenen en vele voordelen oplevert. Bij zonnepanelen opbrengst berekenen gelden bepaalde factoren die een grote invloed hebben op de uitkomst. Ten eerste het aantal zonnepanelen dat je hebt, hoe meer zonnepanelen hoe meer energie je kan opwekken. Ten tweede het vermogen van de zonnepaneel. Door de energie die je met de zonnepanelen opwekt ben je niet meer afhankelijk van het energienet en bespaar je op deze manier energie. 

Energieverbruik

Jaarlijks gebruiken we ontzettend veel energie om binnenshuis te kunnen koken, te lichten aan te doen en nog veel meer. Door over te stappen op zonnepanelen wordt deze energie voortaan op een duurzame manier opgewekt. Hiermee bespaar je veel uitstoot van CO2 en lever je een bijdrage aan een wereld met schone lucht. Het is belangrijk om jouw energieverbruik goed in de gaten te houden en indien nodig te minderen. Je kunt advies vragen bij de experts van Zonduurzaam

Ligging en de hoek

Bij het plaatsen van de zonnepanelen geldt dat de ligging en de hoek van groot belang is. Door de zonnepanelen in de zuidelijke richting op het dak te plaatsen heb je de kans op het meeste uren in de zon. Hierdoor wek je veel meer energie op en kan je honderden euro’s per jaar aan energie besparen. Verder is de hoek van belang, waarbij een hoek van 35 graden ideaal is. Zorg er verder voor dat de zonnepanelen niet onder de schaduw van een boom liggen. 

Investeren in jouw woning

De zonnepanelen worden na afloop van de installatie door een expert een onderdeel van jouw woning. Aangezien de levensduur van de zonnepanelen erg lang is, zal de marktwaarde van jouw woning oplopen. Investeren in het milieu gaat dus samen met investeren in jouw woning als je kiest voor zonnepanelen. Alle opgewekte energie die je binnen het huis niet gebruikt kan je vervolgens aan een energienet leveren in ruil voor een mooi bedrag. Dit concept noem je ook wel salderen. Daarnaast kun je geld binnenhalen door gebruik te maken van een aantal fiscale regelingen die gelden bij de belastingaangifte voor de zonnepanelen.

Categorie:Energie
VOLGENDE POST
6 voordelen van het inschakelen van een professionele slotenmaker