15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
drie redenen zonwerende folie aanschaffen

3 redenen om nu zonwerende folie aan te schaffen

Zonwerende folie, de naam geeft het al weg, is een folie die zon weert. Het wordt tegen je ramen aan geplakt en houdt dan nagenoeg alle UV stralen tegen. Je kunt het ook krijgen met een tint, zodat je de ruimtes ook nog enigszins verduistert. Deze folie kan op alle glaspartijen worden gebruikt, van grote kantoren tot vakantiehuisjes en van etalages tot woningen. Vooral in ruimtes die op het zuiden gericht staan kan de zon voor warmte overlast zorgen en te fel zijn voor de ogen. Met zonwerende folie verlies je je uitzicht niet, maar verminder je deze problemen sterk. Hier vind je drie belangrijke redenen die je vast overtuigen dat aanschaf van deze folie een goed idee is.

1.      Zonwerende folie is goedkoop

Zonwerende folie is goedkoper dan zonwering en goedkoper dan nieuw glas. Het kan snel worden aangebracht en vanaf dat moment zijn je ramen automatisch zonwerend. Een goede specialist zal je 10 jaar garantie geven voor het aanbrengen van zonwerende folie en op de folie zelf. Je kunt dus voor weinig geld zeker 10 jaar van de voordelen van deze folie profiteren.

2.      Een isolerende werking

Een UV werende folie beschermt je woning tegen de warmte van de zon. Omdat het 99,9 procent van de UV stralen tegenhoudt zal het binnen automatisch koeler aanvullen. Daarnaast helpt het ook om de warmte in de winter binnen te houden en bespaar je geld op je energierekening. De regulering van de temperatuur in je huis is beter geregeld en dat levert zowel in de zomer- als in de winter een fijn klimaat op binnen.

3.      Geen verkleuring van meubelen en materialen

UV stralen van de zon die elke dag op meubelen, kleding, gordijnen en ander producten of materialen schijnen, zullen deze op een gegeven moment verkleuren of beschadigen. Sommige materialen worden broos en breekbaar en textiel vooral zal bleek worden. Door een zonwerende folie aan te brengen ga je dit tegen en zijn je meubels en andere voorwerpen in huis veilig.

Andere voordelen

De bovenstaande drie voorbeelden zijn slechts enkele redenen waarom zonwerende folie een goed idee is. Het bevordert de veiligheid in huis ook, omdat het scherven aan elkaar bindt en het raam dus lastiger in te slaan is of uit elkaar valt. Het zorgt ervoor dat je gewoon televisie kunt kijken of je pc gewoon kunt blijven gebruiken ook als de zon naar binnen schijnt. Je uitzicht gaat niet verloren. Zonwerende folie biedt een goedkope uitkomst dat je anders alleen met nieuw glas kunt evenaren.

Kies een goede specialist

Een nadeel van alle raamfolies is dat het vroegtijdig kan gaan loslaten. Dat gebeurt als het niet vakkundig is aangebracht of als de folie niet van voldoende kwaliteit is. Zorg er dus altijd voor dat je een ervaren specialist aanwijst die je een goede garantieregeling geeft. Hierin zou je gedekt moeten zijn tegen het loslaten van het folie of het ontstaan van luchtbellen. Zijn je ramen nog goed, heb je overlast van de zon, maar wil je je uitzicht niet kwijt? Dan helpt UV werende folie je in één keer van je problemen af.

 

Voor zonwerende folie ga je naar www.glasblindering.nl!

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
Het belang van een goed hoofdkussen
VORIGE POST
Hier moet je om denken bij het kiezen van slimme verlichting