15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
4 redenen om voor houten vloer kiezen

4 redenen om voor houten vloeren te kiezen

Comfort begint met de juiste vloer. Dat betekent dat je het juiste materiaal moet kiezen. Een houten vloer verbetert de kwaliteit van het leven en straalt warmte en gezelligheid uit. Houten vloeren verhogen de verkoopwaarde van elk huis. Waarom? Hout is een duurzaam natuurproduct en zorgt voor een goed binnenklimaat. Het heeft ook een warmte-isolerende werking en een uitstekend ecologisch evenwicht.

1. Hout is goed voor het binnenklimaat

Of we ons prettig voelen in een ruimte hangt niet alleen af van frisse lucht, een aangename temperatuur en de juiste verlichting, maar ook van de luchtvochtigheid. Hout is goed in het regelen van dat laatste: Het absorbeert vocht uit de omgeving en kan het ook weer afgeven indien nodig.

2. Een houten vloer is goed voor je portemonnee

Een nieuwe houten vloer kan een levenslange huisvriend worden als hij goed wordt onderhouden. Als de vloer na jaren toch wat versleten oogt, kan de vloer met schuren en een nieuwe coating weer als nieuw worden gemaakt.

3. Houten vloeren zijn goed voor de planeet

Kiezen voor houten vloeren vormt een zeer positieve bijdrage voor het milieu. De meeste grote tfabrikanten produceren hun vloeren van echt hout uit duurzame bosbouw. Enerzijds is hiervoor aanzienlijk minder energie nodig dan voor andere bouwmaterialen, zoals laminaat. Anderzijds wordt ervoor gezorgd dat niet meer hout wordt geoogst dan er terug zal aangroeien. Dit houdt het bos vitaal. Een ander argument dat pleit voor de milieuvriendelijkheid van houten vloeren is de uitzonderlijk lange levensduur en het feit dat de vloer meerdere malen kan worden gerenoveerd.

4. Hout is hygiënisch

Er is veel voor te zeggen om plastic-vrij te leven: Terwijl micro-organismen lang kunnen leven en zich vermenigvuldigen op kunststofvezels, sterven zij snel op hout. Dit is vooral gunstig voor mensen met huisstofallergieën.

Goed om te weten

Zonlicht kan ervoor zorgen dat de houten vloer van kleur verandert. Een vloer van hout reageert op een grote verscheidenheid van invloeden. Door de natuurlijke aard van hout kan zonlicht de vloer na verloop van tijd wat doen verkleuren. Je moet er dus rekening mee houden dat de vloer in de loop van jaren wat van structuur en kleur zal veranderen. Verkleuring door zonlicht is echter geen smet. De bijzondere reactie van de vloer geeft juist een unieke charme aan je huis.

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
Zo bepaal je welke trampoline bij jou past!
VORIGE POST
De zomer komt eraan, heb je al het volgende?