15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Bubbelbad kopen

Bubbelbad om heerlijk te ontspannen

Niets is lekkerder dan na een drukke dag in een warm bubbelbad stappen om te genieten van de rust. De warmte van het water en het masserende effect van de bubbels zorgen er voor dat uw lichaam zich ontspant en dat uw spieren goed tot rust kunnen komen. Ontspannen in een bubbelbad is dan ook een heel gezonde manier om een werkdag of werkweek te eindigen. Ook na het sporten kan een warm bad goed zijn. Let wel, dat u eerst uitgezweet bent voor u in een warm bad stapt en ook niet langer dan een uur in een bubbelbad blijft. De warmte kan bij te lange blootstelling namelijk zorgen voor hoofdpijn. Uiteraard, als het bad minder heet is, kunt u er ook langer in blijven. 

Bubbelbad buiten

Wanneer mensen thuis een bad laten installeren, wordt dit vaak in de tuin gedaan. Een jacuzzi is dan ook een van de meest geïnstalleerde soorten bubbelbaden bij mensen thuis. Het voordeel van een dergelijke bad is namelijk dat mensen gemakkelijk gebruik kunnen maken van de verscheidene accessoires die hierbij van toepassing zijn, zoals een natuurlijke warmtepomp die in de zomer gebruik maakt van de warmte van de zon. Ook is er de mogelijkheid om het bad in te graven in de grond. Uiteraard is de installatie van een jacuzzi gemakkelijker in de achtertuin dan in huis. Het is dan ook helemaal afhankelijk van wat u zelf prefereert. Het kan heerlijk zijn om in de winter door de sneeuw heen te rennen om uiteindelijk in het warme bad terecht te komen.

Inbouw bubbelbad

Een andere mogelijkheid is om een bubbelbad in te bouwen in de badkamer. Hierbij is het belangrijk om te weten dat grote delen van de badkamer opengebroken zullen moeten worden om dit systeem aan te sluiten. Het is dan ook aan te raden om dergelijke aankopen te doen wanneer u de badkamer in zijn algemeen aan gaat pakken. Ook kan de aankoop van een dergelijk bad een reden zijn om de badkamer weer eens aan te pakken. Het installeren van een nieuwe jacuzzi is een operatie die u niet moet onderschatten, maar zeker ook niet moet overschatten. Het is verstandig om eens af te spreken met een specialist om te kijken naar de verscheidene mogelijkheden die zij bieden op dit gebied.

Advies over het inbouwen van een bad

Het is belangrijk om te kijken naar de verscheidene mogelijkheden die het inbouwen van een bad bieden. Hierbij kan een specialist goed advies geven. Een specialist zal in die gevallen de situatie in uw huis of tuin willen bekijken of met behulp van een plattegrond een plan met u maken. Vooral de installatie mogelijkheden zijn van belang bij het vinden van een geschikte locatie. Een goed aangesloten bad of jacuzzi dient namelijk gebruik te kunnen maken van de waterleidingen en natuurlijk van elektriciteit. Hierbij is het dan ook belangrijk dat dergelijke kabels en leidingen worden aangelegd of dat het bad wordt geïnstalleerd op een plek waar deze faciliteiten reeds aanwezig zijn. 

Jacuzzi en energiegebruik

Uiteraard is een jacuzzi niet een product dat uw energierekening zal verlagen. Echter, kunt u heel veel kosten beperken door te kiezen om het bad niet altijd warm te houden en binnen te installeren. Een jacuzzi in de tuin dient bijvoorbeeld in de winter boven vriestemperatuur gehouden te worden, omdat de leidingen anders kapot kunnen vriezen. Het is aan te raden om een binnenbad enkel op hitte te brengen voordat u er in wilt gaan. Een jacuzzi heeft ongeveer twintig minuten nodig om warm te worden. Binnen kan een bad uiteraard gewoon leeglopen na gebruik en hoeft u niets op warmte te houden in de winter. Zodra u even lekker wilt relaxen, laat u het bad vollopen met warm water en kunt u binnen enkele minuten genieten van uw bad. 

 

Kijk op Douchezaak.nl voor een ruim en gevarieerd aanbod jacuzzi’s en bubbelbaden. 

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
5 voordelen van een tapijtvloer
VORIGE POST
Het belang van een goed hoofdkussen