15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Zelf fotomuur maken

Fotomuur op onze overloop

Onze overloop was gewoon wit, met een hoop witte deuren en houtkleurige laminaat. Al een tijdje vond ik de overloop te leeg, te saai. Daar moest dus iets aan gebeuren en dat gebeurde gisteren, op zondagmiddag. Ik ging onze overloop pimpen.

Eigenlijk was ik dat al een paar weken geleden van plan. Mijn vriend was een weekend weg met het voetbalteam en ik wilde hem verrassen door een fotomuur op de overloop te maken met wat fotoplanken met daarop persoonlijke foto’s die ons dierbaar zijn. Ik had mijn research gedaan, ik had bij de Kwantum eindelijk witte fotoplanken gevonden die precies even lang waren als het muurtje dat ik voor de fotomuur in gedachten had. Maar toen ik thuiskwam met de planken en benodigde schroeven kwam ik erachter dat we geen waterpas hadden. Van mijn lieve schoonbroer en -zus mocht ik de waterpas lenen, maar toen kwam het volgende obstakel: ik was te klein om de achterste schroef in de muur te kunnen boren. Mission impossible, geen verrassing voor mijn vriend dus.

poging 2

Gisteren was dus poging 2, het idee om de planken in de muur te bevestigen met schroeven had ik laten varen. Ik ging aan de slag met montagekit en dit werkte geweldig. Een paar dikke klodders op de achterkant van de fotoplank waren voldoende. Op de muur tekende ik met potlood af hoe hoog ik het onderste plankje wilde hebben en met de waterpas zorgde ik ervoor dat de plank recht hing. Ik heb gebruik gemaakt van sneldrogende montagekit, deze is dan na 20 minuten uitgehard en gaat het item dat je vast wilt plakken nergens meer heen. Het is dus wel belangrijk dat je de waterpas op de fotoplank laat liggen zolang je de plank vasthoudt tot de kit droog is, zo kun je nog corrigeren mocht de plank verschuiven.

Voor

De muren op onze overloop zijn allemaal wit, er komen zes deuren op uit die ook allemaal wit zijn. Verder is de bekleding van de trap zwart en ligt er houtkleurige laminaat op de vloer. Buiten een lamp aan het plafond hangt of staat er niks van decoratie op de overloop. Het enige wat we ooit aan de overloop hebben gedaan is de muren gewit en de bovenlichten boven de deuren van doorzichtig glas laten voorzien (daar zat eerst veiligheidsglas in). Tijd voor verandering dus.

Na

Op de foto’s hieronder zie je het eindresultaat van de fotomuur op de overloop. Ook al is de overloop nog steeds heel wit ik vind het er nu toch veel warmer uitzien. Dat komt enerzijds door de planten, anderzijds door de persoonlijke items. Zo staan er foto’s, onze initialen in sloophout en een tekst. In de rest van het huis staan nauwelijks foto’s, dus dit is nu onze verzamelplaats van persoonlijke spullen. Om toch een eenheid te creëren heb ik gebruik gemaakt van canvassen en twee dezelfde seethrough fotolijsten met een koperen lijst. Doordat je door de fotolijst heen kunt kijken geeft dit ook een speels effect.

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
Alles wat je moet weten over slotenmakers
VORIGE POST
Planten op je slaapkamer