15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
kiezen slimme verlichting

Hier moet je om denken bij het kiezen van slimme verlichting

Als je bent begonnen aan het inrichten van je huis is het ook belangrijk om te kijken naar je verlichting. Door het kiezen van de juiste lampen en armaturen kun je namelijk meer uit je interieur halen. Dit kun je simpel toepassen met bijvoorbeeld Philips hue lampen of andere slimme verlichting. Slimme verlichting is namelijk eenvoudig te bedienen en helemaal naar wens in te stellen. 

Maak een keuze voor de basis

Er zijn tegenwoordig verschillende fabrikanten van slimme verlichting te vinden. De meest bekende is Hue van Philips. Voordat je begint met installeren is het verstandig om je te verdiepen in de fabrikant wat je wilt gaan gebruiken. Zo zorg je voor een basis en kun je dit op een later moment verder uitbreiden. Niet alle fabrikanten werken namelijk met elkaar samen. Zo kun je op de Philips hue bridge niet alle soorten lampen aansluiten en koppelen aan je verlichting. Het is natuurlijk erg vervelend als je meerdere apps op je smartphone moet gebruiken om je slimme verlichting te bieden. Daarom is de basis erg belangrijk wanneer je investeert in slimme verlichting. 

Kies de juiste armatuur op de juiste plek

Niet alle lampen en armaturen zijn geschikt voor elke ruimte. Bepaal voor jezelf wat je wilt bereiken met je verlichting en pas je armaturen hierop aan. Wanneer je bijvoorbeeld je kunst wilt uitlichten is het verstandig om te kijken naar spots. Wil je sfeer creëren is het gebruik van decoratieve lampen aan te raden. Gelukkig kun je alle slimme lampen naar wens dimmen en afstellen. Zo ben je erg flexibel in het gebruik van verschillende lampen en hoef je je geen zorgen te maken over lichtsterkte en wattages. 

Kleur of ambiance

Doordat slimme verlichting ook steeds populairder wordt komen er ook steeds meer soorten op de markt. Het is belangrijk om te bepalen waar je voorkeuren liggen. Ga je gebruikmaken van kleur of heb je aan ambiance verlichting voldoende? Ambiance maakt alleen gebruik van een of meerdere wittinten. Ook zijn de ambiance lampen goedkoper dan kleurlampen. Een combinatie van beide is natuurlijk mogelijk.

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
3 redenen om nu zonwerende folie aan te schaffen
VORIGE POST
Is oversluiten van een lening verstandig?