15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Planten in slaapkamer

Planten op je slaapkamer

De laatste paar maanden heb ik steeds meer planten aan mijn interieur toegevoegd. Nou, twee weken terug moest er ook een plant in de slaapkamer komen. Ik ging ’s middags naar het tuincentrum en een half uur later stond er een pracht van een plant op onze slaapkamer. En nu blijken planten op de slaapkamer ook nog eens super gezond te zijn. Lees mee!

De plant op onze slaapkamer is een zamioculcas en ik ben er super blij mee. Op de een of andere manier voegt groen echt iets toe aan je interieur. De slaapkamer voelt nu veel meer als ‘af’ en onderdeel van de rest van ons huis. Was ik twee jaar geleden iemand met absoluut geen groene vingers, tegenwoordig staan er meer planten dan ooit in ons huis en ze doen het ontzettend goed! Niet alleen blijven mijn planten in leven, ze groeien zelfs haha 🙂

 

Luchtzuiverende planten

Natuurlijk zijn alle planten goed voor je gezondheid, ze zorgen er namelijk voor dat je minder stress ervaart. Maar er zijn bepaalde planten die extra luchtzuiverende werking hebben. Als je je bedenkt dat je toch elke nacht ongeveer acht uur in je slaapkamer doorbrengt, is het niet verkeerd om wat extra frisse lucht in de kamer te krijgen. Deze planten halen schadelijke stoffen uit de lucht, maar zorgen ook voor een hogere luchtvochtigheid. Hierdoor wordt jij uitgeruster wakker en is de kans dat je met hoofdpijn wakker wordt een stuk kleiner.

Er zijn een aantal planten die je hierbij kunnen helpen (en daarnaast zien ze er ook nog eens ontzettend tof uit): ZamioculcasAreca palm, Sanseveria, Ficus Elastica.

 

Onderhoudsvriendelijke planten

Toevallig zijn deze luchtzuiverende planten ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Maar dan bedoel ik ook echt bijna onmogelijk om dood te laten gaan. Af en toe hebben ze een beetje water nodig en dan kunnen ze er weer tegenaan! Ook ideaal dus voor mensen die geen groene vingers hebben.

 

 

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
Fotomuur op onze overloop
VORIGE POST
Welke vloer past het beste in jouw woning?