15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Soorten afvalbakken

Verschillende soorten afvalbakken voor in huis

In elk huis staan wel een of meerdere afvalbakken. Er is een groot aanbod in verschillende soorten en maten hiervan. Welke afvalbak het best geschikt voor je is, is afhankelijk van de plek en de functie. Daarnaast is de grootte van een afvalbak ook afhankelijk van je huishouden. Welke verschillende soorten afvalbakken zijn er? En welke is nou het best geschikt voor jou?

 

Duo afvalbakken

Doordat steeds meer materialen gerecycled kunnen worden, wordt het scheiden van afval steeds belangrijker. Momenteel wordt 60% van het afval in Nederland gescheiden, maar de overheid hoopt dit in 2020 te verhogen naar 75%! Een milieubewuste keuze, die dit scheiden van afval makkelijk maakt, is dan ook de duo afvalbak. Deze afvalbak bevat verschillende vakken, waardoor je snel en efficiënt je afval scheidt. Zo kan je bijvoorbeeld het ene vak gebruiken voor plastic afval en het andere vak voor restafval.

 

Prullenbak met sensor

De prullenbak met sensor zie je steeds meer in moderne woningen en keukens. Deze bakken hebben een ingebouwde sensor, waardoor hij al opengaat wanneer je er overheen zwaait. Doordat je de prullenbak niet meer zelf hoeft aan te raken, is dit de meest hygiënische soort. Door de hoge mate van hygiëne, is deze bak heel geschikt in een ruimte waar weinig bacteriën mogen komen, zoals in de keuken.

 

Pedaalemmer

De pedaalemmer is te vinden in veel verschillende maten. Het kenmerk van deze prullenbak is dat je de bak openmaakt met je voet. Hierdoor is deze afvalbak zeer hygiënisch en is het dan ook de goedkopere versie van de prullenbak met sensor. Doordat de pedaalemmer in verschillende soorten en maten te verkrijgen is, is deze prullenbak geschikt voor veel plekken in huis. Zo kan je gaan voor een grote pedaalemmer in de keuken, maar is een kleine pedaalemmer goed te combineren in je badkamer naast andere badkameraccessoires.

 

Open prullenbak

De open prullenbak is een makkelijke prullenbak en is ideaal voor in je kantoor of studeerkamer. Doordat het geen deksel heeft gooi je er makkelijk en snel iets in, wat zorgt voor een opgeruimde omgeving. Wel is het hierdoor van belang om deze bak alleen voor papier te gebruiken. Wanneer je toch ander (rest-)afval wilt weggooien, is een dichte prullenbak misschien beter geschikt.

 

Afvalemmers voor buiten

Voor volle vuilniszakken is een afvalemmer voor buiten ideaal. Het voordeel van een afvalemmer buiten, is dat het geen ruimte inneemt in je huis en het minder in het oog valt. Daarnaast is deze afvalbak voor buiten ook geschikt wanneer je veel in de tuin werkt. Door je prullenbak al buiten te hebben staan, voorkom je dat je telkens naar binnen hoeft te lopen om tuinafval weg te gooien.

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
3 tips om uw tuin helemaal af te maken!
VORIGE POST
Waarom het een goed idee is om vloerverwarming te installeren