15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Welke vloer past het best?

Welke vloer past het beste in jouw woning?

Als je er voor kiest om een nieuw huis te gaan kopen, kun je al snel beginnen met nadenken over wat je allemaal in je huis wil hebben. Denk hierbij aan de kleur van de meubels, de indeling in de woonkamer, maar ook de vloer die je in huis wil leggen. Bij het kiezen van een vloer komt veel kijken. Er zijn namelijk verschillende vloersoorten waar je uit kunt kiezen, waarbij de ene vloersoort waarschijnlijk beter bij jouw wensen past dan een andere vloer. Wij nemen de meest populaire vloersoorten met je door, zodat jij kunt bepalen welke het beste bij jou past.

Laminaatvloer

Misschien wel de meest bekende vloersoort is de laminaatvloer. Groot voordeel van laminaat is dat je het waarschijnlijk helemaal zelf kunt leggen, ook als je geen specialist bent. Daar komt bij dat laminaat in vele kleuren, soorten, maten en prijsklassen aangeboden wordt, zodat er voor ieders smaak wel een laminaatvloer beschikbaar is. Een laminaatvloer kun je kopen bij een vloerenspeciaalzaak, maar is vaak ook bij een bouwmarkt te verkrijgen.

Gietvloer

Een vloersoort die de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is, is de gietvloer. Een gietvloer is een vloersoort die letterlijk in verschillende lagen gegoten worden in de ruimte waar je de vloer wil leggen. Een van de voordelen van een gietvloer is de onderhoudsvriendelijkheid. Omdat een gietvloer namelijk geen randen en naden heeft, kan vuil zich niet hechten aan de vloer. Een stofzuiger en een natte doek zorgt ervoor dat de vloer weer straalt alsof het een nieuwe vloer is.

Tegelvloer

Een tegelvloer klinkt volgens velen wellicht wat ouderwets, maar toch is deze vloersoort nog in zeer veel woonkamers terug te vinden. Het maakt de vloer heel stevig, en is bovendien in veel varianten te krijgen, waardoor het in vrijwel iedere huiskamer goed zou passen. Het is wel aan te raden om bij het leggen van een tegelvloer een specialist in te schakelen, zodat je zeker weet dat alle tegels goed gelegd worden en niet meer kunnen verschuiven.

Categorie:Interieur
VOLGENDE POST
Planten op je slaapkamer
VORIGE POST
PVC vloeren