15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
PVC vloer kiezen

PVC vloeren

De populariteit van PVC vloeren is de laatste jaren flink gestegen. Het is ook niet zo gek als je weet wat de voordelen allemaal zijn ten opzichte van een normale vloer. Je kan de vloeren steeds vaker aanschouwen in kamers door het huis waar voorheen bijvoorbeeld laminaat gebruikt werd. In deze blog gaan we kijken naar de voor en nadelen van de PVC vloeren maar ook naar de verschillende mogelijkheden. Tot slot zal ik je meenemen in een kleine oriëntatie van de PVC vloeren.

Wat zijn de afwegingen?

Er zijn een stuk meer voordelen dan nadelen bij de PVC vloeren. Dus als jij nu op zoek bent naar mogelijkheden voor een nieuwe vloer dan kun je het beste blijven doorlezen. PVC vloeren leggen is een belangrijke stap voor de uitstraling van je huis. De meest gebruikte reden voor de aanschaf van PVC vloeren is dat ze ontzettend sterk zijn. Door de harde samenstelling zijn de vloeren uitgerust tegen intensief gebruik. Dit is gunstig voor een ruimte die veel belopen wordt. Denk bijvoorbeeld aan de hal van een bedrijf of gewoon bij je thuis. Een stevige vloer kan het een en ander wel hebben waardoor je niet voorzichtig hoeft te zijn om slijtage te voorkomen.

Tegenwoordig is de opkomst van vloerverwarming heel normaal in nieuwbouwappartementen. Vaak zijn er problemen bij combinatie van laminaat en vloerverwarming waardoor het nauwelijks tot geen warmte doorlaat of vasthoudt. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij vloerkoeling in warmer gelegen landen.Met PVC vloeren creëer je de mogelijkheid om de desbetreffende ruimte optimaal te isoleren en de warmte goed te geleiden. Van deze mogelijkheid wil je natuurlijk optimaal genieten en dat kan door het leggen van PVC vloeren.

Indien je in de stad woont heb je vast vaker problemen met geluidsoverlast. Door de unieke samenstelling zijn de vloeren dusdanig ontworpen dat ze het contactgeluid dusdanig dempen dat er nauwelijks tot niet last  van ervaren wordt.

Wat zijn nog extra voordelen?

De voordelen van een PVC vloer gaan een stuk langer door dan de nadelen. Om je nog wat extra informatie aan te bieden volgen hier nog een aantal secundaire voordelen.
De vloeren voelen warm en comfortabel aan wat ideaal is voor het rond bewegen op je sokken. De vloeren zijn waterbestendig wat voorzichtigheid met drankjes voorkomt! Met weinig onderhoud blijven ze in opperste staat voor een lange periode. Door de vele opties kan je bijvoorbeeld voor een betonlook en visgraat design gaan.

Indien je nog meer wilt weten voordat je overgaat op vloeren raden wij je aan om contact op te nemen met een expert. Door in gesprek te gaan met een expert op PVC gebied kunnen zij kijken wat de opties zijn voor jou. In dit gesprek zullen de experts je vragen stellen om zo tot een evenwichtig beeld te komen voordat ze enig advies zullen kunnen geven.

Categorie:Keuken
VOLGENDE POST
Welke vloer past het beste in jouw woning?
VORIGE POST
Een lichtplan maken voor thuis – direct en indirect licht