15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Stadsmakelaar Rotterdam

Stadsmakelaar Rotterdam online

De gemeente Rotterdam heeft een website gelanceerd waarop te zien is wat er te koop staat aan gemeentelijk vastgoed. Rotterdam verkoopt de komende jaren een fors deel van haar Vastgoedportefeuille. Het gaat zowel om woningen, kantoren, winkels, horeca, bedrijfspanden als bijzondere objecten. Het actuele huuraanbod van de gemeente staat ook op de website. De website is te vinden op www.stadsmakelaar-rotterdam.nl.

Iedereen kan in aanmerking komen voor de aankoop van een pand. Belangstellenden voor een woning of een bedrijfspand kunnen contact opnemen met de verkopend makelaar. Een overzicht van alle panden die te koop staan is te vinden op www.stadsmakelaar-rotterdam.nl. Daar staat ook bij elk pand de naam van de verkopend makelaar vermeld voor meer informatie en om een afspraak te maken voor bezichtiging.

De gemeente verkoopt de panden openbaar, transparant en volgens heldere verkoopprocedures.

Zo wordt voor ieder pand een funderings- asbest- en bodemonderzoek gedaan en een taxatierapport gemaakt. Daarna zorgt een makelaar voor de verkoop van het pand. Bureau Stadsmakelaar werkt voor de verkoop samen met een aantal via aanbesteding geselecteerde professionele taxateurs en makelaars.

Niet al het vastgoed dat de gemeente wil verkopen wordt in één keer aangeboden. Dat gebeurt gefaseerd, zodat er niet teveel aanbod in één keer op de markt komt. Het totale aanbod is dus steeds aan verandering onderhevig. Er worden panden verkocht en ook weer nieuwe te koop aangeboden.

Het afstoten van de niet-kernportefeuille draagt bij aan de ambitie van de gemeente Rotterdam om te komen tot een professionele en krachtige vastgoedorganisatie binnen het gemeentelijke Ontwikkelingsbedrijf. De gemeentelijke vastgoedportefeuille bestaat nu nog uit 3300 panden waarvan er al 1300 op de verkooplijst staan. Uiteindelijk zal de kernportefeuille met de focus op maatschappelijk vastgoed als scholen, culturele en maatschappelijke voorzieningen en sportaccommodaties, bestaan uit 1500 panden.

Categorie:Makelaardij
VOLGENDE POST
Meerderheid Nederlanders wil zelf groene stroom opwekken
VORIGE POST
5 voordelen van een Zitzak