15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
belang goed hoofdkussen

Het belang van een goed hoofdkussen

Gek is dat eigenlijk; aan het uitzoeken van een bed en een matras wordt vaak volop tijd en aandacht besteed, maar aan het kussen niet. In de praktijk is een hoofdkussen buitengewoon belangrijk. Want zonder goed hoofdkussen kunt u een goede nachtrust wel op uw buik schrijven, hoe mooi uw bed dan ook is en hoe goed uw matras ook mag zijn.

Zeer belangrijke functie

Het kussen heeft een belangrijke functie. Het moet op de enige juiste wijze ondersteuning bieden aan de halswervels. Dat zijn de verlengstukken van de ruggenwervels. Een goed hoofdkussen biedt altijd de beste ondersteuning. Wat echter een goed kussen is, dat is niet alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar ook van tal van andere factoren.

Ligt u op uw rug, buik of zij?

Hoe zwaarder u bent, hoe meer stevigheid er bijvoorbeeld van uw kussen gevraagd wordt. Ook belangrijk is de hard- of zachtheid van uw matras. Is dat zacht, dan zakt u verder weg in de matras en is een minder dun kussen dus vaak al voldoende. Wat zeker ook belangrijk is, is de wijze waarop u op uw bed ligt. Ligt u op uw rug, de buik of op uw zij? Elke positionering vraagt andere kwaliteiten van het hoofdkussen namelijk.

Verzamelplaats voor bacteriën

Belangrijk is verder om als het om het hoofdkussen gaat goed te kijken naar de levensduur. Een kussen houdt u namelijk nooit vele jaren lang schoon. Hebt u een kussen dat gewassen kan worden, doet u dit dan altijd op 60 graden. Is uw kussen niet uit te wassen? Vervang het kussen dan uiterlijk om de drie en vier jaar. Belangrijk bij de rol van het kussen is ook de vulling waaruit het kussen bestaat.

Dons en veren of liever schuim?

Zo kunt u kiezen voor een met dons en veren gevuld hoofdkussen. U kunt echter ook kiezen voor polyester vezels, schuimblokken van koudschuim, polyether, traagschuim of latex schuim. Het is anno 2020 allemaal prima mogelijk. Kiest u voor dons en veren? Dan krijgt u een gemakkelijk te vormen kussen dat overigens niet altijd in de wasmachine mag en dat gevoeliger is voor stofmijt. Kiest u voor synthetisch of polyester vulling, dan is het kussen wat gemakkelijker te wassen maar aan de andere kan is dit kussen wel weer minder goed te vormen. Ook is dit kussen minder gevoelig voor de huisstofmijt en dus ideaal voor mensen met allergieën.

Onderschat de waarde van een goed hoofdkussen niet

Als u van plan bent een hoofdkussen gevuld met schuim te kiezen, dan ervaart u snel dat schuim uitstekende ondersteuning biedt. Niet voor niets wordt door mensen met nekklachten vaak een beroep op een dergelijk hoofdkussen gedaan. Kiest u voor koudschuim, dan hebt u bovendien een vormvast kussen op uw bed. U hebt dus nogal wat keuzes te maken als het gaat om een goed kussen voor op uw bed. En onderschat de waarde van een goed kussen niet. Zonder goed kussen, geen goede nachtrust. Mooier is het simpelweg niet te maken.

Ook voor kinderen

Soms wordt er nog wel eens gedacht dat het voor kinderen niet zoveel uitmaakt wat de kwaliteit van hun hoofdkussen is. Maar juist voor kinderen is dit ook erg belangrijk. Een goed hoofdkussen biedt namelijk ondersteuning aan het hoofd en laat de nekwervels ontspannen en dit is net zo belangrijk voor kinderen als voor volwassenen. Bovendien bevordert het ook de slaap voor kinderen en wie wil er nu geen uitgeslapen kinderen? Ben je op zoek naar een goed hoofdkussen voor je kind? Overweeg dan ook meteen om een nieuw dekbedovertrek voor je kind te kopen.

Categorie:Slaapkamer
VOLGENDE POST
Bubbelbad om heerlijk te ontspannen
VORIGE POST
3 redenen om nu zonwerende folie aan te schaffen