15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
leukste plantenbakken in tuin

De leukste plantenbakken voor in de tuin

Wil jij ook eens dat jouw tuin het gespreksonderwerp is op het buurtfeest? Heb je er genoeg van dat jouw tuin, hoe mooi die ook is, er niet echt uitspringt? Dan is het tijd voor een tuin make-over, vind je niet? Het belangrijkste onderdeel van een tuin is natuurlijk het groen. Maar groen blijft natuurlijk groen. Je kan er niet veel aan veranderen. Daarom is de presentatie minstens even belangrijk. Hieronder staan enkele ideëen voor originele, maar super hippe, plantenbakken voor in de tuin genoemd.

Een plantenbak op wielen

Waarom niet gelijk groots beginnen. Heb je een oude bakfiets of kruiwagen staan waarvan je al maanden tegen je partner zeurt dat, dat ding eindelijk op de schroothoop gegooid moet worden? Laat dat idee varen en gebruik dat lelijke ding als canvas voor je tuincreaties. Vervoermiddelen zoals een bakfiets of een zijspan van een motor hebben veel ruimte, waardoor het als dankbare kandidaat kan dienen voor een plantenbak. Vul de bak met voldoende aarde en mest en planten geblazen. Hierbij kan het heel leuk staan wanneer je de kruiwagen of bakfiets om spuit in een kleur die past bij je tuinmeubels, maar het kan ook ontzettend leuk en rustiek staan als je de verf er juist afschuurt en een wat roestig geraamte overlaat. Je kunt ook je gewone fiets omtoveren tot een plantenbak. Als je een mandje voorop monteert is dat natuurlijk al een leuke plantenbak, of je kunt schattige bloemetjes in de fietstassen (wat kan jou het schelen) planten.

Vuilnis in een fleurig jasje

Een ander leuk idee voor een plantenbak is om afval als plantenbak in te zetten. Ok, dit klinkt niet zo goed, maar denk er eens over na. Alles, maar dan ook echt alles is recyclebaar. Als jij bijvoorbeeld een soepblik opent en de soep die erin zit opeet, dan hoeft dat niet het levenseinde van het blik te betekenen. Je kunt dit blik voor talloze nieuwe functies inzetten. Zo kun je er een pennenbak van maken, of een opbergpot, of (je raadt het al) als plantenbak. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe theepot kopen en daar hetzelfde mee doen, maar wanneer je een gebroken theepot gebruikt, krijg je toch een beetje het ‘secret garden’ idee, zonder dat het lijkt alsof er per ongeluk planten in en door je vuilnis groeien.

Plantenbak kopen

Je hoeft natuurlijk niet altijd Crea Bea uit te hangen maar kan ook een plantenbak kopen online. Het is ook weleens leuk om gewoon een mooie plantenbak in de winkel te kopen. Plantenbakken die al kant en klaar in de winkel staan kunnen ook heel origineel en leuk zijn. Sterker nog, ideeën zoals hierboven omschreven zijn ook vaak gewoon te koop. Je kunt bijvoorbeeld badkuipen kopen die specifiek bedoeld zijn als plantenbak! Dan hoef je ook de afvoer niet te dichten als je planten in de badkuip plaatst. Dus heb je een leuk idee voor een plantenbak, kijk dan eerst even rond op het internet. Grote kans dat je jouw idee voor een plantenbak gewoon ergens in de winkel, of online kunt kopen.

Categorie:Tuin
VOLGENDE POST
Is oversluiten van een lening verstandig?
VORIGE POST
Zo bepaal je welke trampoline bij jou past!