15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Walnotenboom kopen

Waarom een walnotenboom kopen een prachtig idee is

In Nederland is de walnotenboom erg populair. De kans is groot dat jij ook eens walnoten bent wezen rapen met je gezin. Dit is een leuke activiteit en alleen dit is al een goede reden om een walnotenboom te kopen. Er zijn echter nog veel meer redenen om een mooie walnotenboom te kopen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een walnotenboom in je tuin te planten omdat je een liefhebber bent van de walnoot. Anderen vinden het juist mooi om zo een boom in de tuin te hebben vanwege het uiterlijk van de boom. Twijfel jij erover of het een goed idee is om een walnotenboom te kopen? Hieronder lees je verschillende goede redenen om dit wél te doen!

De boom heeft een prachtige uitstraling

Veel mensen kiezen ervoor om een walnotenboom te kopen vanwege de uitstraling van de boom. De boom is vrij dik en ziet er, vooral op latere leeftijd, erg indrukwekkend uit. Indien je jouw tuin een natuurlijke uitstraling wilt geven, is het een prachtig idee om een walnotenboom in de tuin te plaatsen. Bovendien vormen de takken van de boom ook een prachtige plek voor vogels om zich er te nestelen. Indien je een dierenliefhebber bent, is deze boom dus geen slecht idee. De boom staat er overigens wel om bekend dat hij insecten zoals muggen op afstand houdt.

Het is een leuk project

Een walnotenboom poten of planten is vooral een erg leuk project. Je ziet als het ware hoe de boom oproeit. Het duurt even voordat een boom volwassen is. Indien je de boom op dit moment plant, kan het wel één tot twee decennia duren voordat de boom volwassen is. Dit is voor de meeste mensen geen nadeel, maar juist een voordeel. Zo kun je later met trots terugkijken naar het moment dat jij de boom geplant hebt. Het is natuurlijk fantastisch als je dit aan je kinderen of kleinkinderen kunt vertellen. De boom heeft soms ook onderhoud nodig als je deze netjes wilt houden. Zo moet je de walnotenboom snoeien als de takken te groot worden. Indien de takken niks slopen als ze vallen, is het snoeien geen vereiste.

De noten zijn goed te eten

Een ander voordeel van de walnotenboom is dat de noten erg lekker zijn. Dit is uiteraard wél een kwestie van mening. Iets dat wel een feit is, is dat noten over het algemeen erg gezond zijn. Dit gaat ook op voor de walnoot. De leeftijd waarop de walnotenboom noten af begint te werpen is meestal tussen de 10 en 15 jaar. Dit is wél afhankelijk van de soort walnotenboom. Er zijn namelijk verschillende soorten bomen.

Is een walnotenboom kopen daadwerkelijk iets voor jou?

Wil jij een walnotenboom kopen? Dan is het aan te raden om na te gaan of je tuin wel geschikt is om een walnotenboom in te plaatsen. Zo moet de zuurgraad van de grond bijvoorbeeld goed zijn. Als je dit na wilt gaan, is het aan te raden om je in te lezen over de walnotenboom.

Categorie:Tuin
VOLGENDE POST
Waar moet je op letten tijdens de tuinaanleg?
VORIGE POST
Het vinden van een woning met een Makelaar in Schiedam