15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
zo bepaal je welke trampoline bij jou past

Zo bepaal je welke trampoline bij jou past!

Als je kinderen hebt wil je die zo veel mogelijk stimuleren om naar buiten te gaan. Tegenwoordig zitten de meeste kinderen het liefst de hele dag binnen achter een scherm. Dat zorgt er voor dat veel kinderen niet inzien hoe leuk het kan zijn om buiten te spelen. Het is voor kinderen ontzettend leuk om de mogelijkheid te hebben om in hun eigen tuin te spelen. Als er geen speeltoestellen te vinden zijn, kiezen veel kinderen er toch liever voor om tv te kijken of te gaan gamen. Dat is zonde aangezien je buiten zo veel meer plezier kunt hebben dan binnen. Daardoor kan het een goed idee zijn om een Berg trampoline aan te schaffen. Dit werkt voor de kinderen heel motiverend om naar buiten te gaan. De meeste kinderen kunnen zich urenlang vermaken door op de trampoline te springen. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de kinderen meer in beweging komen op een leuke manier.

Lastige keuze

Het uitkiezen van een trampoline kan een lastige keuze zijn. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten trampolines. Het kan ook lastig zijn om de grootte van jouw ideale trampoline te bepalen. Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Als je bijvoorbeeld veel kinderen hebt is het handig om een grote trampoline te kopen. Het is voor de kinderen natuurlijk niet leuk om te moeten wachten totdat ze op de trampoline kunnen. Houd er ook rekening mee dat de kinderen vriendjes of vriendinnetjes mee kunnen nemen. Er zijn nog meer keuzes die je zult moeten maken. Zo kun je er voor kiezen om de trampoline in te laten graven. Dat is zeer aan te raden wanneer je kinderen nog vrij jong zijn. Als je een trampoline niet ingraaft kan het gebeuren dat een kind er vanaf valt. Hoe jonger de kinderen hoe groter de kans dat dit gebeurt. Het is daarom zeker aan te raden om de trampoline in te laten graven. Dat is wat minder noodzakelijk wanneer de kinderen al ouder zijn. Oudere kinderen letten beter op tijdens het springen waardoor de kans vele malen kleiner is om er af te vallen.

Zorg voor een veilige trampoline

De veiligheid van je kinderen staat natuurlijk altijd op nummer één. Dat is dan ook een van de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een trampoline. Het is lastig om aan een trampoline te zien of deze veilig is of niet. Als je kinderen nog jong zijn is het slim om een ronde trampoline aan te schaffen. Dat komt doordat de veren van een ronde trampoline allemaal even strak gespannen zijn. Dit zorgt er voor dat zo’n trampoline veiliger is voor jonge kinderen die minder balans hebben. Door de veren word je een soort van naar het midden gedreven. Daardoor is de kans dat er ongelukken gebeuren minder groot. Er zit nog een voordeel aan een ronde trampoline ten opzichte van de vierkante variant. Doordat de veren van de ronde trampoline gelijkmatig gespannen zijn zorgt dit ervoor dat de veren gelijkmatig slijten. Bij een vierkante trampoline slijten de veren niet gelijkmatig. Hierdoor zullen de veren eerder vervangen moeten worden.

Categorie:Tuin
VOLGENDE POST
De leukste plantenbakken voor in de tuin
VORIGE POST
4 redenen om voor houten vloeren te kiezen