15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Rijkspremie energiebesparing

15 miljoen euro voor rijkspremie energiebesparing

Eigenaar-bewoners die de energiezuinigheid van hun huis verbeteren, kunnen vanaf zaterdag 17 juli 2010 weer een beroep doen op een premie. De stimuleringspremie van de stichting Meer Met Minder waarvan het budget in mei op was, wordt daartoe omgezet in een rijksregeling. Daarvoor is 15 miljoen euro beschikbaar.

Dat heeft minister Van Middelkoop voor Wonen, Wijken en Integratie vandaag bekend gemaakt. De Rijkspremie Meer met Minder is een tijdelijke regeling die loopt tot uiterlijk eind 2011. Voor dit jaar geldt een subsidieplafond van 5 miljoen euro.

Meer met minder

Het budget van 15 miljoen euro is een aanvulling op het oorspronkelijke bedrag van 4,5 miljoen euro dat door de minister voor WWI aan de stichting Meer Met Minder beschikbaar was gesteld. De Meer met Minder stimuleringspremie bleek het afgelopen jaar een succes. Naast het feit dat veel woningen energiezuiniger zijn gemaakt, bleek de stimuleringspremie een gunstig effect te hebben op de lokale werkgelegenheid bij aannemers en installateurs.

De stimuleringspremie gaat met ingang van morgen verder als een rijkspremieregeling die door Agentschap NL wordt uitgevoerd. Voorwaarde voor de premieverstrekking blijft dat de energiezuinige maatregelen gebaseerd zijn op een maatwerkadvies met energielabel. Zorgen de aanpassingen voor een verbetering van het energielabel met tenminste een categorie dan ontvangt de woningeigenaar een premie van 300 euro. Een verbetering met twee labelstappen levert 750 euro op. De premie kan voor de consument alleen worden aangevraagd door een aanbieder die aangesloten is bij Meer Met Minder. Deze aanbieder kan desgewenst ook het vereiste maatwerkadvies verzorgen.

Aantrekkelijker

De stimuleringspremie is bedoeld om investeringen in energiebesparende maatregelen nog aantrekkelijker te maken. Energiebesparende maatregelen verlagen de energierekening, verhogen het wooncomfort en leiden tot waardestijging van de woning. Eigenaar-bewoners die besluiten om nu te investeren kunnen ook nog gebruik maken van een aantal andere regelingen van het Rijk zoals een subsidie op het vereiste maatwerkadvies en extra isolerend glas. In veel gevallen zijn er ook nog regelingen van provincies en gemeenten beschikbaar.
De premie kan vanaf zaterdag 17 juli worden aangevraagd via een Meer Met Minder-aanbieder bij meermetminder.nl. Daar staat ook de voorwaarden.

Categorie:Energie, Wonen
VOLGENDE POST
Makelaarsvereniging Amsterdam ondertekent Stoplichtconvenant
VORIGE POST
Meerderheid Nederlanders wil zelf groene stroom opwekken