15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
is oversluiten lening verstandig

Is oversluiten van een lening verstandig?

Wist je dat bijna één derde van de huishoudens wel eens gebruik maakt van een lening? Zolang daarbij aan de betalingsplicht voldaan wordt is dat ook geen probleem. Door het afsluiten van een lening is het mogelijk om sneller je doelen te realiseren. Heb jij ook verschillende leningen afgesloten? Dan kun je ervoor kiezen om je leningen over te sluiten naar een andere kredietverstrekker en te bundelen tot één goedkope lening. In de meeste gevallen is het namelijk mogelijk om een lagere rente te betalen.

Verschillende leningen bundelen naar één goedkope lening

Kleine leningen zijn over het algemeen prijziger dan wanneer je een lening aangaat voor een groter bedrag. Als je de verschillende kleine leningen bundelt en één nieuwe lening afsluit waarmee je de kleine kredieten kunt voldoen, ben je zeer waarschijnlijk goedkoper uit. Als je een lening oversluit, sluit je dus één nieuwe lening af voor een bedrag waarmee je alle bestaande leningen kunt aflossen. Je betaalt dan minder rentekosten.

Regels en valkuilen bij het oversluiten van leningen

Het zou natuurlijk heel mooi zijn als je kunt besparen op je geleende geld. Toch zitten aan het oversluiten van leningen vaak wat nadelen die je eerst goed na moet kijken voor je de stap neemt. Een persoonlijke lening kan soms niet vervroegd boetevrij afgelost worden. Dit kan veroorzaken dat wanneer jij jouw leningen oversluit, je alsnog duurder uit bent door die boete. Of jouw leningen boetevrij afgelost kunnen worden, kun je lezen in de voorwaarden die bij je lening werden verstrekt. Een andere valkuil bij het oversluiten van leningen is dat je geneigd bent om meer geld te lenen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Wanneer je dit doet loopt je schuld alleen maar hoger op.

Wil jij jouw leningen gaan oversluiten?

Met deze tips wordt het oversluiten van een lening makkelijker. Controleer de kosten. Of het voor jou voordelig is om leningen over te sluiten, hangt af van de voorwaarden. Sommige kredietverstrekker vragen namelijk afsluitkosten, oversluitkosten en/of aflossingskosten. Daarbij is het dus mogelijk dat je ook een boete moet betalen wanneer je de lening vroegtijdig aflost. Zoek daarom, voordat je gaat oversluiten uit of deze voorwaarden voor jou gelden. De tweede tip: Leen hetzelfde bedrag! Als je een lening oversluit en hetzelfde bedrag leent, is de kans groot dat je aanvraag geaccepteerd wordt door de kredietverstrekker. Als je minder of meer leent, is de kans groter dat je afgewezen wordt. Kies een kortlopende lening. Een kortlopende lening met een lage rente is de goedkoopste lening die je kunt krijgen. Op overstappen kun je leningen eenvoudig vergelijken zodat je kunt zien welke lening voor jouw situatie de meest voordelige is. Klik voor meer informatie op “direct jouw lening oversluiten”.

Een korte looptijd is stukken voordeliger dan een lange looptijd, aangezien je over een minder lange periode rente betaalt. Bij een langere lening ben je goedkoper uit, maar betaal je meer, waardoor je alsnog duurder uit bent.

Voeg kleine leningen samen

Heb je meerdere kleine leningen? Dan kun je geld besparen door deze kleine leningen samen te voegen. Het is namelijk voordeliger om één grote lening af te sluiten, want je betaalt minder rente. Bovendien is het overzichtelijker.

Los tussentijds af

Door tussentijds je lening af te lossen, bespaar je geld. Je bent niet alleen eerder van je lening af, maar je betaalt ook minder rente over het geleende bedrag. De slogan: “Geld lenen kost geld” is er niet voor niks.

Categorie:Wonen
VOLGENDE POST
Hier moet je om denken bij het kiezen van slimme verlichting
VORIGE POST
De leukste plantenbakken voor in de tuin