15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.woninghuis.nl 300 0
Veilig huis tijdens de vakantie

Hoe Houd je je Huis Veilig Als je op Vakantie Bent

Niemand wil zich zorgen maken over hun huis terwijl ze op vakantie zijn. Hier zijn enkele tips om je huis veilig te huiden tegen inbrekers terwijl jij van je vakantie geniet.

 

Maak het niet Bekend

Het is maar normaal dat je je vakantieplannen met anderen wil delen, maar ze op sociale media delen is een slecht idee. Eens het erop staat, heb je geen controle meer over waar de informatie terecht komt. Jouw plannen kunnen in de handen van dieven vallen en zij zullen dan weten dat ze veel tijd hebben om grondig werk te leveren en heel je huis te beroven van zijn waardevolle spullen. Daarom is het delen van foto’s en updates op sociale media ook geen goed idee. Het is moeilijk om geen foto’s en opwindende verhalen te delen over de leuke dingen die jij aan het doen bent. Maar wacht tot je thuiskomt om je vakantie online te delen.

 

Achter Slot en Grendel

Steek alle waardevolle spullen en documenten in een niet verplaatsbare kluis, bankbeveiligingskluis of laat ze achter bij een vertrouwde vriend of familielid. Bijvoorbeeld:

  • Tablets en Laptops
  • Belangrijke documenten (Sociale Zekerheidskaarten, geboortecertificaten, extra kredietkaarten, paswoordlijsten etc.)
  • Sleutels voor je huis, bureau, auto etc.
  • Dure juwelen en elektronische toestellen

 

Een draagbare vuurvaste kluis is goed om je waardevolle spullen tegen vuur te beschermen. Maar het stop teen dief niet om ermee aan de haal te gaan. Als je draagbare kluizen gebruikt, laat ze dan bij een vriend/familielid terwijl jij op vakantie bent.

 

Laat je Huis er Bewoond Uitzien

Zet je post en krant tijdelijk stop of vraag iemand om ze op te halen voor jou. Als je meer dan een week wegbent, laat iemand in de zomer dan je gras afrijden (Als het winter is, vraag dan aan iemand om je oprit sneeuwvrij te maken en voetafdrukken van en naar je deur achter te laten.) Laat je vuilbakken niet aan straat staan. Vraag iemand om ze weg te zetten of laat het gewoon.

Gebruik binnenverlichting (in verschillende ruimtes) met timers. Gebruik niet gewoon één licht; dat is een teken dat je niet thuis bent. En laat de lichten niet allemaal aan en uit gaan op hetzelfde moment. Probeer hen zo in te stellen dat ze aan en uit gaan op hetzelfde moment dat jij ze aan/uit zou zetten als je thuis bent.

Zet ook de buitenverlichting op timers. Of zet ze op lichtsensoren zodat ze aan en uit gaan bij zonsopgang en zonsondergang.

 

Lees verder

Categorie:Wonen
VOLGENDE POST
Een huis verkopen in Porto is een uitstekend idee
VORIGE POST
Alles wat je moet weten over slotenmakers